Meditation

Meditation kan være meget svært at gøre alene uden at blive guidet. Vi sætter os – og aner ikke hvad vi skal stille op med alle de tanker. Ved at lytte til en guidet meditation, får du nænsomt at vide, hvad du kan gøre.

Meditationerne er korte, så de er nemme at lytte til i en travl hverdag.

Jeg lægger vægt på lavpraktiske meditationer, altså nogen der er nemme at udføre med stor effekt. Selvom du kun har 2-5 minutter, så kan du stadig få stor gavn af meditation!

Du kan også deltage på meditationskurser. Der opstår en særlig energi, når vi er flere der mediterer sammen. Samtidig kan du også stille alle de spørgsmål du har og får, og du kan høre om de andres oplevelser. Det kan være rigtig rart at vide, at man ikke er den eneste i verden, der synes noget er svært. Og herligt at høre fra underviseren, at det er helt normalt, og hvad den gode måde til at tackle det på, er. Vi er bare mennesker med rigtig mange tanker og følelser! Og langt de fleste af os har ikke lært hvordan meditation kan hjælpe os til at få ro på vores tanker, følelser og krop.

Læs mere om meditations- og mindfulnesskurser ->

Du er også meget velkommen i det gratis fællesskab Stille Sind Cirklen på facebook, hvor medlemmerne deler tips om at få et mere stille sind.

Læs mere om Stille Sind Cirklen her ->

Kropsafspændingsmeditationen hjælper dig med at komme ud af hovedet, slippe de mange tanker og komme ned i kroppen, så du bliver mindre stresset og får mere kontakt til hvordan din krop har det og hvad den har behov for.  

Varighed ca. 12 minutter.

Pris 25 kr.

Lyt til en dejlig guidet mindfulness meditation.

Varighed: Ca. 10 minutter.

Pris 25 kr.

God meditation til at få ro i hovedet for de mange tanker fx fra arbejde.

Varighed: Ca. 10 minutter.

Pris 25 kr.

Lyt til denne guidede meditation og lær hvordan du kan reducere din indre kritiker, de tanker hvor du kritiserer dig selv. Få mere glæde og frihed i dit liv.

Varighed: Ca. 10 minutter.

Pris: 25 kr.

Reset hjernen nemt og hurtigt vha. simple øvelser, som du kan bruge uanset hvor du er. Slip de mange tanker.

Varighed: Ca. 10 minutter.

Pris: 25 kr.

Vil du gerne have en bedre indre dialog, hvor du taler blødere til dig selv? Det kan give dig mere glæde, ro og frihed. Lyt til denne meditation og lær hvordan.

Varighed: Ca. 10 minutter.

Pris 25 kr.

Meditationskursus – datoer kommer

Introduktion til mindfulness meditation med mange nemme og praktiske meditationer, som man kan bruge i hverdagen til at få et liv i mere balance uden mange tanker. Du lærer fx om at vi ikke bliver tanketomme – nogensinde – og at nogle tanker ikke er bedre end andre. Du lærer at observere tankerne, lade dem drive bort som skyer på himlen.

Du lærer fx. gående meditation, hvor vi går så langsomt som muligt. Det vækker minder om, hvor svært det er at gå og hvor taknemmelige vi er for det. Samtidig fjerner det tanker om alt mulig andet end at holde balancen.

Du lærer mindful spisning, hvor vi fokuserer med alle sanserne på én rosin. Du prøver at dufte til den, mærke den, se på den, virkelig se, og så selvfølgelig hvordan den smager, hvordan smagen skifter, hvordan tungen arbejder, hvordan rosinen er kommet fra vindrueklasen til din mund.

Du kommer også til at opleve en mindful gåtur, hvor vi bruger alle sanserne. Det gør at vi kommer ud af hovedet og ned i kroppen – og det giver glæde, ro, nysgerrighed og taknemmelighed.

Du vil komme til at prøve en kropsafspænding, hvor alle dele af kroppen afspændes del efter del. Mange kender meditationen fra yoga.

Du lærer om mindfulness pauser, altså pauser du kan tage inden det næste møde, når du holder for rødt, når du står i køen, når du venter på kaffen, når du står i brusebadet osv. Pauser der hurtigt giver din hjerne den nødvendige pause for at tænke klarere og have energi til resten af dagen.

Og mange andre mindfulness meditationer 🙂

Alle kan deltage. Nybegyndere er meget velkomne. Det er også muligt at følge kurset online.

En dag i stilhed med mindfulness og meditation – datoer kommer

Oplev en dag i stilhed, hvor du bare kan slappe af og prøve forskellige mindfulness meditationer. Du bliver guidet igennem nemme og praktiske meditationer, som du bagefter kan bruge i din hverdag.

Du kommer til at prøve forskellige meditationer: åndedrætsmeditation, gående meditation, meditation under spisning, sansemeditation på en gåtur, fokusmeditation og afspændingsmeditation.

Alle meditationer er tilbud, så du springer bare over og slapper af, hvis du ønsker det.

“Jeg synes, at det har været et supergodt afbræk i hverdagen. Utroligt hvad bare små 10 minutter væk fra skærmen kan gøre. Tankevækkende, at man tit synes, at der ikke er tid – når 10 minutter kan gøre en stor forskel. Jeg har været godt tilfreds med dine forskellige små øvelser, gode og varierende”, Medarbejder i Styrelsen for IT & Læring

“Meditation giver et frikvarter. Jeg skal  specielt huske de dage, hvor jeg ikke synes jeg har tid. Der er det ekstra vigtigt jeg får nulstillet min hjerne. Jeg er begyndt at bruge teknikkerne i dagligdagen fx når det spidser til, så husker jeg lige at trække vejret godt et par gange og forestiller mig at jeg sender tankerne afsted i balloner”

”Jeg er superglad for dine mindfulness meditationer – de er et fantastisk afbræk i arbejdsdagen. Du er et roligt, sympatisk menneske med en behagelig stemme. Man føler sig helt hensat til en anden verden, hvor alt er svævende let og ubesværet. Jeg bliver altid overrasket over, at der kun er gået 10 min bagefter, for det er som om, at man har været væk i lang tid. Hovedet er dejlig tømt og friskt oven på sådan en meditation”, Dorrit, Styrelsen for IT & Læring

“Jeg har deltaget i Mindfulness kurset hos Benedicte henover foråret, og har hver gang glædet mig til at komme næste gang. Over seks gange blev vi introduceret til- og fik prøvet mange forskellige typer mindfulness meditationer, som dels blev holdt indenfor- dels udenfor i naturen ved en fredfyldt lille sø. Vi fik også en del teori med, sparring og gode idéer til hver især at få det ind i vores hverdag. Hyggeligt at møde de andre søde deltagere, men bedst af alt var den ro, accept og professionelle tilgang man blev mødt med af Benedicte, hvilket for mit vedkommende betød at jeg for første gang har prøvet at koble fuldstændigt af under meditation – og have det rigtig rart bagefter. Jeg kan varmt anbefale at gå hos Benedicte, som jeg finder utroligt tillidsvækkende”, Helle

“I starten var det svært for mig at forlade min skærm, men nu hvor jeg har forstået vigtigheden af pauser, så er det blevet nemmere for mig at gå fra skærmen og tage en pause”, Pia Welsch, Swedbank

“Jeg har gået til mandagsmindfulness hos Benedicte og kan varmt anbefale dette kursus, som har hjulpet mig til at få bedre styr på tanker og se positivt på tingene, ligesom meditationen har givet ro”, Eva