Tankemylder

Oplever du at hovedet er fyldt med alt for mange tanker, du kan ikke fastholde tanker, der er nærmest kaos i hovedet og du bliver træt, stresset og irritabel? Nærmest hver dag.

Du er ikke alene! Vi har op til 100.000 tanker om dagen – og det kan vores hjerne ikke håndtere godt særlig længe. Vi får nyheder fra alle sider, opdateringer fra sociale medier, kravet om effektivitet stiger og vi vil gerne være gode forældre, venner, partnere og have et godt fritidsliv.

Samtidig har vi ikke lært at håndtere vores tanker. Derfor føles det som et kæmpe, uhåndterbart tankemylder.

Den gode nyhed er, at der er nemme og lavpraktiske redskaber til at håndtere tankemylderet.

Hjernen er en muskel, og ligesom de andre muskler, så har den behov for at restituere. Det sker helt automatisk om natten, og du kan hjælpe din superhjerne ved at give den små pauser i løbet af dagen. De fleste holder ikke pauser, men selv meget korte pauser kan have meget stor effekt. Prøv fx blot at trække vejret dybt 6 gange – så slapper kroppen helt automatisk af. Mærk dine fødder, lyt til fugle og andre lyde omkring dig og se på naturen.

Med simple teknikker kan du lære at give tankerne en pause. Vi bliver aldrig fri for tanker, men vi kan lære at lade dem passere, at observere dem, så de ikke fylder så meget. Med øvelse kan vi få færre tanker. Det er de færreste tanker du har brug for at handle på. Tænk bare på, at i går havde du også ca. 100.00 tanker, og du handlede ikke på dem alle, vel?

Vores tanker påvirker vores følelser. Tænk bare på at smage en citron. Mange får med det samme en fysisk reaktion, de bliver tørre i munden eller der løber mundvand til. Og det er helt uden at have en citron i munden! Eller måske kender du det med at du tror du ser noget farligt i mørket, hele kroppen spænder op og du er klar til at reagere – og så opdager du at det bare er noget harmløst.

Vores tanker har følelser i sig. Vi har positive og negative tanker. Vi har bekymringer. Vi har nødvendige tanker om hvad vi skal nå, hvad vi skal have huske at gøre osv. Alle har de tanker. Du kan erstatte nogle af de negative tanker og bekymringer ved at fokusere mere på gode ting, fx dine egne gode egenskaber eller gode egenskaber hos folk omkring dig. Se det halvt fulde glas i stedet for det halvt tomme. Være taknemmelig for hvad du har i stedet for hvad du mangler. Du kan øve dig i at lade de negative tanker og bekymringer være. De kan drive bort som skyer, hvis vi prøver at lade dem være. Det kræver øvelse. Vi har lært at det er godt at bekymre sig. Vi møder masser af negativitet, så vi kan blive helt vant til, at “sådan er det bare”. Men der er andre måder at være til på, hvor vi oplever mere glæde og ro. Stille og roligt bliver vi mere empatiske og omsorgsfulde – fordi vi bliver mere rummelige overfor os selv.

Tankemylder?

Mindfulness kan reducere tankemylder

Mindfulness

kan reducere

tankemylder

Du kan fx lære mindfulness, hvor du får en større forståelse for hvad tanker er, hvordan de fungerer, hvordan du kan lære at styre de mange tanker og hvordan du kan få et bedre forhold til dem. Kurserne er fokuseret på at give dig nemme og lavpraktiske redskaber og meditationer, som du kan bruge i din hverdag til hurtigt at opleve gode resultater.

Meditation kan reducere tankemylder

Meditation

kan give mindre

tankemylder

Det kan være meget svært at meditere alene uden at blive guidet. Vi sidder og aner ikke hvad vi skal gøre med de mange tanker. Det er nemmere, når du bliver guidet i, hvad du kan gøre. Disse meditationer guidede og korte, så de er nemme at lytte til i en travl hverdag. Du kan meditere på at få et stille sind uden mange tanker, at stoppe indre kritiske tanker, at nyde gåture uden at tænke hele tiden mm.

Healing kan reducere tankemylder

Healing

kan reducere

tankemylder

Healing bringer balance i dine energicentre, dine chakraer. I kombination med clairvoyance og mindfulness kan det give dig indsigter i årsagen til dit tankemylder og du får redskaber til at håndtere tankerne. Fx kunne jeg mærke på en travl klient, at hun bare måtte gøre noget kreativt hver dag, bare 5 minutter. Hun tog det alvorligt, og det satte gang i en forfatterkarriere, som hun altid havde drømt om, men ikke havde fået taget hul på (og som jeg intet vidste om på forhånd).

Mange oplever en gevaldig ro efter healingen, stress reduceres, der kan komme nænsomme forløsninger af gamle traumer og der kan komme fingerpeg om hvilke ting du vil have gavn af for at opnå mere balance og få mere glæde og ro.

De fleste klienter kommer kun et par gange til healing, så er de kommet i balance og de har fået redskaberne til selv at klare hverdagen.

Smerter kan også forsvinde, nogle gange i løbet af 5-10 minutter.

Healingen starter med en kort samtale. Så beder jeg dig om at slappe af under healingen, der ofte tager ca. 20 minutter. Undervejs tuner jeg mig ind på dine chakraer, “læser dem”, inviterer din krop til at få dem i balance og får fornemmelser af, hvad der kan hjælpe dig fremover. Efter healingen fortæller jeg om mine oplevelser, og vi prøver sammen at få det til at give mening i dit liv. Fx oplevede jeg på et tidspunkt noget med en kat og en rød bil, hvilket overhovedet ikke gav mening for mig. Klienten fortæller bagefter, at hun har været oprørt over, at hendes kat blev kørt over for nylig og at hun havde alt for meget kørsel (i en rød bil) ifm. hendes arbejde. Hun drømte om et job uden megen transport. Og måske var det her et vink om at gøre noget ved det.