Om Mind Break

Ifølge mange forskere bla. Peter Lund Madsen sætter den moderne livsstil vores superhjerner på arbejde dag og nat. Det betyder, at vi er nødt til at passe på hjernen, hvis vi vil reducere risikoen for stress, udbrændthed og depression. 

​​Ifølge Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø føler hver 7.ende dansker sig meget stresset. PFA har beregnet, at hver stressskade kan koste op til 5 millioner kr.

Om Mind Break og Benedicte Due

Foto v. MejFoto

Vi har 60-100.000 tanker om dagen, men vi har ikke lært hvordan vi skal håndtere alle de tanker. Vi identificerer os med tankerne og tror de styrer vores liv. Tankerne er kernen bag vores følelser og vores handlinger. Når vi har travlt, er det som om at tankerne løber afsted med os, og vi aner ikke hvad vi skal gøre for at få ro og tænke klart.

​Vi kan reducere negative og unødvendige tanker ved at være mere i nuet og være mere bevidste om vores positive egenskaber. Vi kan lære at observere vores tanker, følelser og handlinger, så vi styrer vores tanker i højere grad. Det kan reducere vores stressniveau og give os mere ro, fokus, trivsel, energi og glæde – både i arbejdslivet og i hverdagen. Det gør os mere kreative og bedre i stand til at samarbejde.  

En måde at få mere ro i hverdagen er vha. mindfulness og positiv tænkning. Man kan bla. holde gode pauser for hjernen. ​En god pause for hjernen er mere end en almindelig pause. Selv 1 minut kan gøre underværker. Hver fjerde dansker holder sjældent eller aldrig pauser (analyseinstituttet Wilke 2014 ). Samtidig ved de færreste, at en kaffepause, statustjek på sociale medier, hyggelige samtaler med kollegaer eller endog frokostpausen langt fra giver den nødvendige pause til hjernen.

“Vi skal give os selv tid til indimellem at trække vejret dybt, sætte hastigheden ned en stund”, lektor Einar Baldvin Baldursson, ekspert i stresslidelser og arbejdsliv, Aalborg Universitet.

Jeg underviser private i mindfulness, positiv tænkning, meditation, selvomsorg og stille vandringer og holder foredrag kurser, webinarer, online kurser og retreats.

Jeg giver healing med mindfulness og clairvoyance. Det giver hurtigt balance, ro og glæde.

Jeg har indtalt nogle meditationer, som du kan lytte til efter behovDu kan også finde online kurser i fx. mindfulde møder og e-mails.

​Jeg tilbyder virksomheder foredrag, workshops, mindfulness meditationer og individuel rådgivning til medarbejdere og guidede forløb i at holde gode hjernepauser. Når hjernepausen er guidet, er det meget nemmere for medarbejderne at holde hjernepausen og de får mange tips til, hvordan de selv kan have en mere mindful hverdag. Forløbet er ukompliceret at starte op, da det blot kræver et lokale med stole. Når vejret er godt, kan de guidede pauser foregå udenfor, gerne i grønne omgivelser.  

Om Benedicte

Siden jeg var ganske ung har jeg interesseret mig for balancen mellem krop og sind.

Min far var en tyrannisk patriark, der bestemte alt i hjemmet. Alt skulle udadtil se rigtigt godt ud, og han havde alt for høje forventninger til mig. Hans motto var ”Lige ved og næsten, slår ingen mand af hesten”. Hele min ungdom prøvede jeg forgæves at få hans opmærksomhed. Jeg følte mig afvist, ligegyldig og havde ringe selvværd.      

Fordi jeg havde knoklet for at få opmærksomhed, pressede jeg mig selv i arbejdslivet. Det gik fint om formiddagen, men om eftermiddagen blev jeg træt, selvom jeg meget gerne ville løse opgaver og være effektiv – og have energi til familien. For flere år siden blev jeg af flere årsager sygemeldt med stress i en periode, og siden da har jeg kunnet mærke tydeligere, når jeg var ved at nå min grænse.

​Jeg søgte efter en måde at undgå at få stress igen og fik stor interesse for mindfulness. Jeg uddannede mig til at være mindfulness instruktør. Flere gange om ugen holdt jeg guidede mindfulness pauser for mine kollegaer. Det startede som et kortvarigt tilbud, men de mærkede hurtigt den positive effekt og derfor er mindfulness pauserne fortsat.  Jeg tilbyder også guidede mindfulness pauser til andre virksomheder og organisationer. Desuden tilbyder jeg mindfulness træning og healing til privatpersoner. Jeg har haft mange hundrede klienter til healing, clairvoyance, regression og mindfulness. Jeg underviser i Positiv tænkning hos Brahma Kumaris og i mindfulness og meditation på private kurser og hos FOF.

​Jeg er uddannet mindful healingsterapeut fra Sjælsro Skolen, Body Mirror Systemet, NLP Kommunikation, Enneagrammet med mere. Desuden har jeg arbejdet med IT i mange år, hvor mit fokus har været at give brugere en god oplevelse og give dem nyttige IT-systemer.

Om Mind Break i pressen

Artikel i Sydkysten

Artikel i Folkebladet

“Jeg har deltaget i Mandagsmindfulness og haft stor glæde og udbytte af Benedictes undervisning. Det har været et skønt frikvarter, og hver gang er jeg gået hjem med fornyet energi. Benedicte har formået at skabe et meget trygt rum, hvor der udover øvelser har været gode snakke. Kurset har giver mig masser af lyst til at fortsætte mindfulness”, Chanette Bønvad