Kurser

Kurser i mindfulness, meditation, positiv tænkning og selvomsorg kan hjælpe dig med at få mindre tankemylder, mere ro og et mere positivt sind.

“Det gik overraskende hurtigt med at komme ud af hovedet”, sagde en kursist efter en mindfulness vandring. Andre kursister har samme oplevelse: mindfulness, meditation, positiv tænkning og selvomsorg kan læres hurtigt og effekterne er tydelige hurtigt.

Alle kan deltage!

Slap af og tank op – med mindfulness, meditation og selvomsorg

Kom til 3 timers ro og selvomsorg.

Prøv forskellige mindfulness meditationer med fokus på afslapning og omsorg for dig selv:
* Kropsscanning med medfølelse
* Sanse og nyde øvelse
* Kærligt åndedræt
* Spise med medfølelse og nydelse
* Kærlig venlighed til os selv
* Gående meditation
* Give og få medfølelse
* Bevægelse med medfølelse

Husk tæppe, pude, din favorit the eller kaffe, noget lækker snack eller chokolade. Der er liggeunderlag og elkedel. Tag overtøj med til en kort gåtur, hvis du har lyst.

Lørdag d. 27.1.24 kl. 10-13 på Jungshoved Egnsskole, Jungshovedvej 46, 1. sal. Der er gratis parkering.
Tilmeld dig ved at sende en sms på 28400071 og indbetale 450 kr. på mobile pay nr. 28400071.

Kurset afholdes af Benedicte Due, der har undervist mange år i mindfulness, positiv tænkning og meditation – og nu også selvomsorg. “Jeg har været pårørende til min alvorligt syge mand. Det har lært mig nogle virkelig gode teknikker til selvomsorg, så jeg kan bevare min energi til vores alles bedste”.

Kombiner evt. kurset med frokost på Muldiverset (www.muldiverset.dk) eller på Michelin restauranten Frederiksminde i Præstø (www.frederiksminde.com) eller besøg hyggelige Præstø, Møn eller Stege.

Positiv tænkning og mindfulness

På 2 timer får du tips og tricks til at få mere positive tanker og en mere mindful hverdag. Det giver mere glæde og ro, og reducerer bekymringer, tankemylder og stress.

Du får

 • En forståelse for de forskellige typer tanker, og tips til hvordan bekymringer kan reduceres
 • Tips til hvordan du kan se flere gode sider af dig selv, og hvordan du kan håndtere de mindre gode sider af dig selv og andre
 • Tips til hvordan du kan bryde “hamsterhjulet” og agere i stedet for at reagere
 • Mindfulness tips og tricks til en en hverdag med mere ro i sindet og kroppen

Kom som du er. Alle kan være med. Undervisningen er praktisk, empatisk og humoristisk.

Lørdag d. 3.2.24 kl. 10-12 på Jungshoved Egnsskole, Jungshovedvej 46, i Østlokalet. Der er gratis parkering.
Tilmeld dig ved at sende en sms på 28400071 og indbetale 300 kr. på mobile pay nr. 28400071.

Tirsdag d. 19.3.21 kl. 19-21 i Kulturhuset, Svend Gønges Torv 14, 4720 Præstø. Der er gratis parkering tæt ved. Tilmelding gennem FOF her ->

Meditation og mindfulness forløb

Mindfulness og meditation giver dig hurtigt og nemt mere ro og glæde. Det reducerer bekymring, tankemylder og stress. Kom og prøv de lette tips og tricks. Bare kom som du er. Alle kan være med. Jeg guider dig og fortæller om mindfulness meditation. Prøv fx kropsscanning, gående meditation, spise mindfuldt, stille gåtur med fokus på sanserne i naturen og lette meditationer til at slappe af og få ro i hjernen. Jeg har undervist borgere og virksomheder i flere år i mindfulness og meditation, og holder desuden foredrag, workshops og retreats. Jeg lægger vægt på en afslappet, lavpraktisk og humoristisk tilgang. 

Datoer kommer.

Mindfulness gåtur i stilhed

“Det gik overraskende hurtigt og godt med at få tankerne ud af hovedet”, sagde en kursist efter at have prøvet en stille vandring med fokus på sanserne.

Hjernen har to dele: en tænkende del og en sansende del. For at give hjernen en pause for tanker, kan vi bruge den anden del af hjernen, den sansende del, hvor vi fokuserer på bare at være og nyde.

Lær hvordan sanserne kan bringe dig tilbage til nuet og ud af de mange tanker.

Oplev at gå i naturen i stilhed – sammen med andre og med afstand – hvor du bliver guidet til at opleve de sanseoplevelser vi kan få ved at være i naturen. Når vi går sammen med andre, taler vi sammen. Dvs. vi bruger den tænkende del af vores hjerne på at forstå, hvad de andre siger og hvad vi skal svare. Ved ikke at tale sammen får vi fokus på vores sanseoplevelser. Sidst på turen vil der være mulighed for at dele oplevelserne. Der vil også være flere små meditationer undervejs.

Vi går sammen en tur i et skønt lille naturområde.

Alle kan være med 🙂

Datoer kommer.

Positiv tænkning

Kursus i positiv tænkning. Bliv ven med dit sind. Forstå tankens natur

Formålet med kurset i positiv tænkning er at give forståelse for tankens natur. Du lærer metoder til at være mere positiv og konstruktiv hjemme, på arbejdet og i dine forhold. Kurset er gratis og inkluderer emner som:

 • At forstå tankens natur
 • At lære sindet at kende
 • A tage kontrol over livets oplevelser
 • At udvikle selvtillid
 • At skabe ens egen realitet
 • At gøre hverdagen til en positiv oplevelse

Se kommende kurser her ->

Meditations- og mindfulness retreat

Mindfulness retreat

Oplev en dag med ro og selvomsorg i skøn natur.

Prøv nemme meditationer, du bagefter selv kan bruge i din hverdag. Efter retreatet får du tilsendt meditationerne til evig eje.

Alle kan deltage. Du bestemmer selv, hvad du vil deltage i eller om du bare vil nyde energien. Tag din veninde, kæreste, kollega og familie med.

Der serveres skøn vegetarisk frokost, kaffe, the og eftermiddagskage.

Du har mulighed for at prøve guidede meditationer:

 • mindful movement
 • bambus meditation
 • åndedrætsmeditation
 • mindful walking
 • mindful eating
 • rejse til dit særlige sted
 • mindful sansetur i skøn natur
 • taknemmelighedsmeditation
 • evt. fælles healing

Tilmeld dig på 28400071. Retreatet holdes et sted med skøn natur, strand og lydene fra naturen.

Jeg glæder mig til at møde dig.

Datoer kommer.

Online kursus i mindfulde møder og e-mails

Få tips til hvordan du kan håndtere e-mails og møder mere mindfuldt. Du får 3 videoer: 1. Introduktion, 2. E-mails (med 1 minuts mindfulness pause) og 3. Møder.

I alt varer videoerne 27 min. Du kan se dem hver især eller samlet.

Pris: 100 kr.

Du modtager meditationen i din mail og kan afspille eller downloade den derfra.

Kurser og oplæg om mindfulness i virksomheder og organisationer

Foto v. MejFoto

Få et oplæg om hvordan medarbejdere kan få en mindful arbejdsdag, så stress og mange tanker mindskes og energi, ro og fokus øges.

Prøv et forløb i at holde mindfulde pauser på 15 minutter 1-2 gange ugentligt. Pauserne giver deltagerne mulighed for at “resette” hjernen, få energi og se klarere på deres opgaver. De positive effekter kan opleves med det samme.

Pris: 750 kr. pr. time

Hvis kurset ikke kan afholdes, tilbagebetales beløbet til jer.

Facebook fællesskab

Kom med i det gratis online fællesskab på facebook Stille Sind Cirklen, hvor vi deler tips og tanker omkring at få et stille sind uden alt for mange tanker.

Jeg deler meditationer og øvelser.

Alle er velkomne.

Læs mere om Stille Sind Cirklen ->

“Tusind tak for en rigtig dejlig og mindful dag i går i fantastiske rammer. Det var virkeligt skønt det hele”, Susanne Lyngholm

“Tak for en MEGET givende lørdag i positiv tænkning. Vi var så glade, rolige og taknemmelige for at vi deltog”, Jane og Pernille

“Jeg har deltaget i Mandagsmindfulness og haft stor glæde og udbytte af Benedictes undervisning. Det har været et skønt frikvarter, og hver gang er jeg gået hjem med fornyet energi. Benedicte har formået at skabe et meget trygt rum, hvor der udover øvelser har været gode snakke. Kurset har giver mig masser af lyst til at fortsætte mindfulness”, Chanette Bønvad

“Jeg synes, at det har været et supergodt afbræk i hverdagen. Utroligt hvad bare små 10 minutter væk fra skærmen kan gøre. Tankevækkende, at man tit synes, at der ikke er tid – når 10 minutter kan gøre en stor forskel. Jeg har været godt tilfreds med dine forskellige små øvelser, gode og varierende”.